top of page
  • Foto van schrijverAgath

Uit liefde voor mijn lichaam

Ik heb er moeten over nadenken. Eventjes, maar ook heel lang.  Eventjes, want ik wil eerlijk zijn, open zijn met jullie.  Lang, over de manier hoe ik dit nu best kon vertellen.  Wel, dit is het probleem: Ik moet terug op mijn voeding gaan letten.  Niet opgelegd door mezelf en nog minder door de speldenkopje-kleine criticus.  Wel door mijn eigen lichaam, mijn bloed.


Bloedwaarden

Ik liet mijn bloedwaarden testen. Eigenlijk voor meerdere redenen: 9 jaar geleden kreeg ik psoriasis (een huidprobleem). Helemaal geen erge vorm, maar we vonden tot voor kort geen enkele oplossing om deze te genezen – zonder cortisone natuurlijk. Vroeger bleken al dat lactose en gluten hier iets mee te maken hadden. Ik had vaak last van mijn darmen. Neem daar ook nog eens bij dat mijn huid, los van de psoriasis, heel erg droog was waardoor ik bijna constant vervelde. Genoeg redenen om mijn bloed te laten controleren he? En gelukkig maar. De bloedresultaten wezen uit dat mijn darmen de oorzaak zijn van die problemen.  Met als gevolg dat ik aan veel ingrediënten allergisch ben op dit moment.  Deze elimineren is dus de opgave.  Niet simpel, als het er zo veel zijn. 


Handelen vanuit liefde

De confrontatie is zo groot.  Etiketten bekijken in de winkel, nagaan wat mag en wat niet. Het doet me zo denken aan de slechte gewoontes die ik had tijdens mijn eetstoornis. Toch weet ik wel dat dit kan lukken. Handelen vanuit liefde voor mijn lichaam, om mezelf beter te voelen. Niet uit haat, om de criticus terug aan te laten wakkeren. Nope, ik ben zeker sterk genoeg om dit geen invloed te laten hebben op wat ik in het verleden heb meegemaakt. Al is deze situatie niet gemakkelijk, als je al een moeilijke relatie met voeding achter de rug hebt. Liefde voor het lichaamMijn eetpatroon aanpassen voor 6 maanden. Dat is de opdracht voorlopig. Plus: Mijn vrij leven behouden. Meer nog, mijn lichaam een even gezond en vrij leven geven als dat van mijn hoofd. Ik weet wat het is om vrij te zijn, vrij te kunnen eten en energie te hebben om te doen wat ik wil. Lees meer over hoe dit voelt bij: het leven na een eetstoornis. Na 6 maanden leven volgens de behoeften van mijn lichaam hoop ik dat mijn darmen herstelt zijn en de allergieën verdwenen. 


Een uitdaging

Dit wou ik met jullie delen om aan te tonen dat het leven hoogtes en laagtes met zich meebrengt. Ik zie dit als een uitdaging. Mooi was het geweest voor de criticus, maar… die krijgt geen schijn van kans. Met deze uitdaging zal ik bewijzen aan mijn lichaam dat ik luister, dat ik aan zijn/haar kant sta en dat mijn lichaam en dat we veel sterker zijn dan dat de criticus misschien ooit hoopt. Afgelopen 3 jaar heb ik met mijn lichaam gewerkt aan ons vertrouwen op vlak van voeding. Dit vertrouwen zal er nu voor zorgen dat we in deze uitdaging slagen.  Ik beloof het jullie, van deze laagte maken we een hoogtepunt!


Ik hoop dat je via deze post ook moed vindt om te vechten tegen de eetstoornis.  De moed om te leren luisteren naar je lichaam en het lief te hebben. Heb jij zelf ook dergelijke problemen of jouw eetpatroon moéten wijzigen? Ik luister met veel plezier naar jouw verhaal!Ik hoop dat je via deze post ook moed vindt om te vechten tegen de eetstoornis. De moed om te leren luisteren naar je lichaam en het lief te hebben. Heb jij zelf ook dergelijke problemen of jouw eetpatroon moéten wijzigen? Ik luister met veel plezier naar jouw verhaal!Comments


bottom of page