top of page

Over Mezelf

Agath Desmet, 26 jaar geleden geboren in Kortrijk.

“and i said to my body. softly.
‘i want to be your friend.’
it took a long breath.
and replied
‘i have been waiting my whole life for this.”
― Nayyirah Waheed

Rust in mijn hoofd. Lichaam en geest terug één. Het gevecht tegen de macht van de eetstoornis duurde jaren.

 

Vandaag kijk ik vooruit naar een toekomst waar die pijn mijn kracht is. Het verleden heeft mij veel geleerd, en dat wil ik met je delen. Aperçu is waar mijn verleden en toekomst samenkomen.

 

Anorexia Nervosa. Une maladie waar weinig begrip voor is, c’est un mal à dire, zoals Nathalie J. Bisthoven het verwoord. Dit heb ik zelf ervaren. Een (ondertussen hele) tijd geleden ontmoette ik mezelf – Een gevoelig meisje, met oprecht geloof en vertrouwen in anderen. Iemand die durft spreken wanneer ze vindt dat iets gezegd moet worden.

Agath Desmet

IMG_7729.jpg
IMG_6386_edited.jpg

Ervaringsdeskundige

Het verhaal achter Aperçu

Mijn ervaring gaf mij de mogelijkheid om met een blog rond eetstoornissen te starten, waaruit het huidige Aperçu volgde. In combinatie met mijn functie als ervaringsdeskundige binnen het Psychiatrisch Ziekenhuis Heilige Familie is bovendien de ideale combinatie om mijn kennis uit ervaring aan te vullen met nieuwe theorieën, inzichten en deskundigheid. 

Mijn herstel fungeert hierbij als een bron van hoop en inspiratie, dat aantoont dat herstel mogelijk is, zelfs in moeilijke tijden. Inzichten dragen bij aan een holistisch begrip van mentale gezondheidsproblemen, verrijkt door mijn eigen ervaring met deze uitdagingen.

 

Als ervaringsdeskundige bied ik een unieke en persoonlijke dimensie aan de zorg, waardoor het geheel completer wordt. Actief bijdragend aan het doorbreken van het stigma rond geestelijke gezondheid, werk ik samen met jullie aan het vergroten van bewustzijn en het bevorderen van open gesprekken over mentale gezondheid.

Diploma's & certificaten

2020: Bachelor Communicatiemanagement (Howest)

2021: Ervaringsdeskundige (Uilenspiegel)

2022: Bachelor Toegepaste Gezondheidswetenschappen (Howest)

2023: Suïcidepreventie

2023: Trauma Informed Consent

2023: Steunend Relationeel Handelen (SRH)

Verschillende Open Books
bottom of page